måndag 20 januari 2014

Kardemummamudcake

Kardemumma är en klar favorit hos mig, och tillsammans med choklad smakar det himmelskt. Så det var en självklarhet att göra denna kakan när jag snubblade över receptet. 
Prova du med!

200 g smör
200 g choklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemummakärnor

1. Smält smöret. Bryt chokladen i mindre delar, lägg den i smöret och låt den smälta. 

2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och mortlade kardemummakärnor. Sikta ner i smeten och vänd ihop den. 

3. Smörj och mjöla (lite) en 24 cm springform. Häll i smeten och grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Smeten ska vara lite lös när du tar ut kakan. 

4. Låt kakan svalna. Ställ sedan in den i kylskåpet minst 30 min innan servering. Serveras med lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar