måndag 21 maj 2012

Blåbärscupcake

Jag testade ett nytt cupcakerecept. Tycker att de recept man testar med rumstempurerat smör inte blir så bra. Jag tycker de blir torra fort. Hur som haver, gav jag detta receptet en chans.
Detta var ett av de bästa jag prövat, men ändå fortsätter jakten på den perfekta smeten.
Testa själva och säg vad ni tycker!

4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
125 g rumsvart smör
2½ dl socker
2 ägg
200 g blåbär
1 dl grädde

1. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker..

2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen ett i taget. Rör en stund mellan varje ägg.

3. Tillsätt mjölblandningen ihop med grädden. Det kommer bli en kraftig smet som är svår att röra om.

4. Klicka ut i 12 formar och grädda i ca 20 min på 175 grader.


De fina formarna kommer från http://strosselannat.se.
Fatet är från Lagerhaus och finns även i svart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar