torsdag 13 december 2012

Pepparkakstryffel

Tryffel kan man äta året om tycker jag. Det är alltid gott och uppskattat med en bit till kaffet efter maten, eller till ett glas vin.
Förr hade jag lite svårt för just så koncentrerad choklad, men det är en vanesak. Vill man inte "bara" ha en slät tryffel kan man ju alltid smaksätta den.
I år rullade jag min i krossade pepparkakor. De passade gott till glöggen.
Vilken sort/smak är din favorit?

Jag fick en strut tryffel från Åre. Det var en vit vaniljtryffel, där alla bitar försvann i ett nafs. Fina at ge bort. Tror de går att köpa hos Interflora.

Till mellan 20-30 st (beroende på storlek)

1½ dl vispgrädde
25 g smör
250 g choklad
Ca 8 pepparkakor

1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta från värmen och låt chokladen smälta däri.

2. Rör om tills smeten blivit jämn och blank. Ställ i kylskåp för att stelna, ca 45-60 min.

3. Rulla små bollar av tryffel och rulla dom i de krossade pepparkakorna. Förvara kallt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar