måndag 18 mars 2013

Vaniljbakelse med Lemoncurd och Dulce de leche

Ååååååå!
 
Ja ungefär så uttryckte sig alla som smakade på denna bakelse. Vad kan gå fel i kombinationen vanilj/citron och kola? Det blev en perfekt balans av allt som ingick i denna bakelse.
Ni måste bara prova!
 
Bakelse (räckte till 12 stycken)
 
1 tårtbotten i långpanna
Lemoncurd, givetvis hemmagjord!! Men har du inte tid, så köp en på burk.
Dulce de leche eller kondenserad mjölk som det också heter. Finns numera färdigkokt!
Ca 5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
Riven choklad
Hallon
 
1. Jag stansade ut ringar ur tårtbotten som blev ca 1 cm hög. Det går åt två till varje bakelse.
 
2. Sedan började jag med att lägga en tårtbotten i botten på koppen, klickade på en rågad tesked lemoncurd. Tog en till tårtbotten och tryckte ner. Fördelade en färdigkokt kondenserad mjölk i 12 koppar.
 
3. Vispa upp grädden med florsocker och vaniljpulver. Spritsa ut en stor rosett i kopparna. Hyvla över lite choklad oh toppa med ett hallon. Voila! Kvällens godaste dessert är gjord.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar