tisdag 27 september 2011

Banan & Chokladfrestelse

Det här är en mäktig kaka som gör sig bättre till fikat än som efterrätt.
Som de flesta banankakor gör sig den här också allra bäst dagen efter du bakat den. Men frågan är om man kan hålla sig så länge. Testa själv!

125 g mjukt smör
175 g socker
2 ägg
2 mosade bananer
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g mjöl

Chokladkrämen
1 dl socker
1 dl kakao
3 dl vispgrädde

1. Vispa smör och socker fluffigt.

2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör sedan i de mosade bananerna.

3. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i smeten.  Koka upp mjölken och rör sedan ner den i smeten.

4. Smörj en springform ända upp till kanterna med smör. Häll i smsten och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i 40 min.

5.  Vispa ihop ingredienserna till chokladkrämen med elvisp och täck över med folie. Låt stå kallt i 30 min i kylskåp.

6. Dela kakan på mitten. Bred chokladkrämen emellan bottnarna, ovanpå och runt om. Dekorera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar