måndag 12 september 2011

Blåbärsvåfflor

Pannkakor i alla ära, men våfflor går rätt in i hjärtat på mig. Och dessa blåbärsvåfflor med kesella och Lemoncurd till är bara så supergoda!

5 dl mjöl
1½ tsk salt
2 tsk bakpulver
8 dl mjölk
75 g smör
4 ägg
(lite rivet citronskal om man vill)
ca  3 dl blåbär, färska som frysta

1. Blanda mjöl, salt, bakpulver, rivet citronskal och hälften av mjölken till en slät smet.

2. Smält smöret, häll i resterande del av mjölken och vispa ner i smeten. Tillsätt äggen. Låt svälla i ca 30 min.

3. Värm våffeljärnet. Häll i blåbären och vänd om de försiktigt precis innan du håller i smet till första laggen.

4. Servera med vaniljkesella, lemoncurd, färska blåbär, blåbärssylt, hallonsylt... Det som du gillar bäst!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar