söndag 19 februari 2012

Chokladsockerkaka

Efter frukost igår hastade jag ihop en sockerkaka med choklad. Snabbt, smidigt och enkelt.
Ibland behöver man inte alls göra det svårt för sig.
Jag smälte sedan lite choklad och hällde över kakan, samt slängde på lite vitt srössel.
Strössel är alltid roligt!

Till 1½ L form:

50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
½ dl vatten
½ dl kaffe

1. Smörj och mjöla en bakform. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst med elvispen. Smält smöret och låt det svalna. Häll sedan i smeten.

3. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Sikta ner det i smeten och rör om.

4. Tillsist häller du i vattnet och kaffet. Gräddas i nedre delen av ugnen, ca 30 min.


1 kommentar: