söndag 15 april 2012

Snabba fågelbon

Om du vill göra något snabbt, snyggt och enkelt som funkar både till kalas och fika, kan jag rekommendera dessa fågelbon.
Fin present att ge bort i en liten ask med cellofan runt! Då kan man dessutom lägga lite fjädrar i botten.

Till ca 30 st

200 g choklad (gärna finare kvalitet)
3 dl All Bran Plus
Godisägg (När påsken är slut och man vill få tag i ägg ändå har de flesta affärer godisar som är äggformade!)

1. Smält chokladen över vattenbad. Rör försiktigt i All Bran så att de små flingorna inte bryts sönder.

2. Teskedsklicka ut bon i 30 småbrödsformar. Pressa gärna med skeden lite i mitten så äggen får plats.

3. Lägg äggen som du vill ha dem innan chokladen stelnar. Låt stelna helt i rumstemperatur. Förvaras i burk med tätslutande lock. Serveras utan småbrödsformen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar