måndag 18 juni 2012

Madeleins

På Nationaldagen vände jag snabbt ihop små Madeleincookies, vispade grädde med vaniljpulver och tryckte i en jordgubbe. Voila- en bakelse vart född. Svårare än så behöver det inte vara.
Älskar avsnittet i Vänner när Ross äter Madeleins och beskriver dom.. " They are lighter than air!"
Dessa kakor är Leilas recept och jättegoda. Prova!

75 mjukt smör
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron
2 ägg
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver

1.Vispa smör, socker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.

2. Rör ner äggen.

3. Blanda mjöl ch bakpulver och vänd ner i smeten.

4. Smörj och mjöla Madeleinformar. Har du inga går mandelmusselformar också bra.

5. Klicka ut smeten i 12 formar och grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 10 min.


Vimplar, flaggor, strössel och frukt pimpar lätt upp dina bakverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar