torsdag 21 november 2013

Kaffeparfait

Tips inför helgen!!
Denna goda kaffeparfait är som sammet mot gommen och jag lovar att den går hem även hos de dom inte dricker kaffe. 
Gör den minst sex timmar innan den ska ätas. Egentligen är ju det bara bra med efterätter man kan höra dagen innan, då spar man tid till annat. 

4 personer

4 äggulor
1 1/4 dl socker
4 dl vispgrädde
1 1/2 msk snabbkaffe
Björnbär till servering

Sjud äggulor och socker över vattenbad, samtidigt som du vispar blandningen tills den tjocknar. ( den ska smaka gräddigt) Låt svalna, rör om då och då. 
Vispa grädden med kaffepulvret. Vänd ner i äggkrämen. 
Frys i glas i minst 6 timmar. 
Tina 5 minuter innan servering och dekorera med björnbär. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar