tisdag 29 november 2011

Kanelhjärtan

I söndags sålde jag 3 sorters kakor på en julmarknad här i trakten. En av de tre sorterna är dessa goda kanelhjärtanen. Gillar man inte kanel kan man pensla på lite ägg och strö över lite pärlsocker istället.
Låt detta bli en kaka som stannar till julfikan, precis som den obligatoriska lussebullen.

50-60 st

5 dl mjöl
1 dl socker
2 krm salt
200 g kylskåpskallt smör
2 äggulor
Strösocker och kanel til dekoration

1. Mät upp alla ingredienser till mördegen och nyp snabbt ihop.
Låt degen vila i kylskåp minst 30 min.

2. Kavla ut degen ca 2 mm tjock på mjölat bakbord. Mät ut hjärtan och lägg dem på ett bakplåtspapper.

3. Grädda i  mitten av ugnen, 200 grader 6-7 minuter. Rör under tiden samman strösocker och kanel i en skål. När du tagit ut hjärtanen strör du direkt över sockerblandningen. Låt sedan svalna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar