måndag 21 november 2011

Mjuk pepparkaka

Denna kakan är bara to die for här i juletider.. Den som inte har provat detta receptet innan bör defenetivt göra det i år. Detta är en riktig homerun.
Passar bra till en kopp kaffe eller lite varm glögg.
Gör några bitar utan kräm, det tycker barnen är godast.

Till en långpanna

200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 msk pepparkakskryddor
2 tsk bikarbonat
6 dl mjöl
2 dl lingonsylt

Kräm
150 g philadelphiaost
75 g rumstempurerat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner gräddfilen.

2. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet.

3. Rör ner lingonsylten. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 grader, på andra falsen nedifrån i ca 30 min.

4.  Vispa samman alla ingredienser till krämen med elvisp. När kakan har svalnat brer du på krämen och skär sedan i bitar. Förvaras i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar