söndag 28 oktober 2012

Croissant med rosa hjärtan

Jag ÄLSKAR verkligen croissanter! Helst ska de vara lite degiga inuti och inte alls sådär frasiga som endel tycker att de ska vara.
Att göra egna croissanter kan vara lite krångligt, dessutom tar det tid.
Och när suget sätter i, vill man ju bara ha en omgående!
Smördegscroissanter är en helt okej variant som kan passa till morgonkaffet.
Lite glasyr på det och saken är i hamn.
Prova!

1 förpackning smördeg
1 ägg
1 msk socker
0,5 tsk salt

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut kvadrater, 12-15 cm, och dela dom på diagonalen så det blir trianglar. Rulla ihop dem löst med basen först.

2. Placera ut croissanterna på pappersklädd plåt.

3. Vispa ihop ägg, socker och salt och pensla på croissanterna. Grädda i 5-10 min.

4. Gör glasyr av lite florsocker och vatten. Ringla över croissanterna och strö över lite strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar