söndag 14 oktober 2012

Kladdiga chokladkakor

Dessa kakor var lätta att göra och smakade som en bit av himmlen. Skynda er och baka!
 
175 g choklad (gärna ljus, men inte vit)
50 g smör
5 msk mjöl
2 krm bakpulver
1 krm salt
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljpulver
125 g ljus choklad  hackad (kan absolut uteslutas)
 
1. Smält choklad och smör i en värmetålig skål över ett vattenbad. Låt blandningen svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
 
2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver till en ljus och luftig smet. Rör ner chokladblandningen och därefter mjölblandningen. (ev hackad choklad)
 
3. Klicka ut 1 msk av smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att kakorna sväller, så klicka inte ut dem för tätt! Ca 10 kakor på en plåt.
 
4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, ca 8 min. Låt kakorna svalna på pappret över galler.
 Förvaras i lufttät burk i upp till tre dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar