lördag 13 augusti 2011

Lemoncurd

Jag har testat några recept på den här gula, fräscha krämen, men inte hittat ett enda som slår det här receptet.
Visst, hållbarheten är lite kortare än de andra, men den som tycker om LemonCurd kommer ändå ha ätit upp innan det blir dåligt.
Passar utmärkt till tårtor, cupcakefyllningar eller på en rostad smörgås.

Till en mindre burk/ ett lager tårtfyllning:

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 citron

1. Tvätta citronerna i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur saften i en kstrull. Koka upp skal, saft, 1 dl socker och smör. Låt svalna något.

2. Vispa ihop ägg och 1 dl socker. Blanda ner i citronlagen.

3. Sjud krämen försiktigt på svag värme tills krämen tjocknar. Låt svalna. Häll sedan över i en varm burk med tätslutande lock. Förvara i kylskåpet 3-4 dagar.



1 kommentar:

  1. Vad roligt att få fortsätta ta del av din bakkonst! Härligt! :)

    SvaraRadera