söndag 25 december 2011

Saffranscupcakes

Lite snabbt på julaftons morgon vände jag ihop en smet med saffranscupcakes a´la Leila. Dessa vart faktiskt supergoda och höll sig bra. De blev inte sådär tunga och torra i munnen.

Saffran gifte sig grymt bra ihop med citron!

3 ägg
2½ dl socker
1tisk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g saffran
1 dl vispgrädde
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Frosting

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron (jag brukar även ta lite rivet skal)
100 g philadelphiaost

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.

2. Smält smöret med saffranet. Häll i grädden och låt koka upp. Blanda med äggsmeten.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Klicka ut i formar och grädda i 175 grader, ca 15 min.

4. Vispa smör med florsocker och vaniljsocker. Pressa i citronsaften och tillsätt osten. Rör till en jämn frosting och toppa dina avsvalnade cupcakes.

Den underbara tallriken är från Lagerhaus.

1 kommentar:

  1. Hej Johanna
    Jag fortsätter läsa dina bloggar och inspireras! Ha ett gott nytt år!
    /Emma

    svartaprickar.blogspot.com

    SvaraRadera