Lite snabbt på julaftons morgon vände jag ihop en smet med saffranscupcakes a´la Leila. Dessa vart faktiskt supergoda och höll sig bra. De blev inte sådär tunga och torra i munnen.
Saffran gifte sig grymt bra ihop med citron!
3 ägg
2½ dl socker
1tisk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g saffran
1 dl vispgrädde
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron (jag brukar även ta lite rivet skal)
100 g philadelphiaost
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
2. Smält smöret med saffranet. Häll i grädden och låt koka upp. Blanda med äggsmeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Klicka ut i formar och grädda i 175 grader, ca 15 min.
4. Vispa smör med florsocker och vaniljsocker. Pressa i citronsaften och tillsätt osten. Rör till en jämn frosting och toppa dina avsvalnade cupcakes.
Den underbara tallriken är från Lagerhaus.
Hej Johanna
SvaraRaderaJag fortsätter läsa dina bloggar och inspireras! Ha ett gott nytt år!
/Emma
svartaprickar.blogspot.com